Otvoren najmoderniji "Velpro" centar u BiH

Bez autora
Jul 18 2012

Veleprodajni "Konzumov" "Velpro Cash&Carry" centar jučer je svečano otvoren na lokalitetu Bosanske poljane, nedaleko od petlje Šićki brod u Tuzli. Najveći i najmoderniji "Velpro" centar u BiH opremljen je po najsavremenijim standardima i prilagođen potrebama profesionalnih kupaca. Objekt se prostire na 4.500 kvadratnih metara, a presijecanjem vrpce otvorili su ga direktor "Konzuma BiH" Dragan Baškarad, načelnik općine Tuzla Jasmin Imamović i premijer Vlade TK Sead Čaušević. Kupcima će se ponuditi više od 5.000 različitih artikala s naglaskom na prehrambene proizvode. U ponudi će imati najsvježije voće i povrće koje se otkupljuje od lokalnih proizvođača. Izgradnjom "Velpro" centra otvoreno je i 41 novo radno mjesto. Tu nije kraj. Za dva dana u Tuzli će otvariti i maksi prodavnicu, gdje je posao već dobilo 30 osoba.

"Konzum" opremio objekt od 4.500 kvadratnih metara: Otvoren najmoderniji "Velpro" centar u BiHVeleprodajni "Konzumov" "Velpro Cash&Carry" centar jučer je svečano otvoren na lokalitetu Bosanske poljane, nedaleko od petlje Šićki brod u Tuzli. Najveći i najmoderniji "Velpro" centar u BiH opremljen je po najsavremenijim standardima i prilagođen potrebama profesionalnih kupaca.

Objekt se prostire na 4.500 kvadratnih metara, a presijecanjem vrpce otvorili su ga direktor "Konzuma BiH" Dragan Baškarad, načelnik općine Tuzla Jasmin Imamović i premijer Vlade TK Sead Čaušević.

- Kupcima ćemo ponuditi više od 5.000 različitih artikala s naglaskom na prehrambene proizvode. U ponudi ćemo imati najsvježije voće i povrće koje otkupljujemo od lokalnih proizvođača. Izgradnjom "Velpro" centra otvorili smo i 41 novo radno mjesto. Tu nije kraj. Za dva dana u Tuzli otvaramo i maksi prodavnicu, gdje je posao već dobilo 30 osoba - naglasio je Baškarad.

"Konzum" u BiH broji 152 maloprodajna objekta, dok je jučer otvoreni "Velpro" centar četvrti po redu u našoj zemlji. Otvaranje je obilježeno i humanitarnim činom, a "Konzum BiH" je novčanom donacijom pomogao Udruženju djece s višestrukim smetnjama u razvoju "Koraci nade" Tuzla. Direktor Baškarad ček u vrijednosti od 10.000 KM uručio je koordinatorici ovog centra Jasmini Krivošiji.

Razvojna prilika

Otvaranje ovog centra u Tuzli načelnik Imamović vidio je kao razvojnu priliku za grad.

- Ovo je radostan dan kada se uzme u obzir da je 41 osoba dobila posao, a isto za dva dana čeka još njih 30 i sve zahvaljujući "Konzumu". Ovo je razvojna prilika za Tuzlu. Trgovina daje smisao proizvodnji, što je prilika za bolji život ljudi u našem gradu i njenoj regiji - istakao je Imamović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik